José träffar...
Brandon Páramo
International Manager, Villarreal CF
Varför starta en fotbollsakademi i Sverige/Halmstad?
- Vi är väldigt glada över att välkomna Villarreal Halland till Villarreal-familjen. Vi vet att det finns många fotbollstalanger i Sverige och den här nya akademin markerar ett nytt kapitel för Villarreal internationellt.
Villarreal Halland är vår första akademi i Europa utanför Spanien och det är en milstolpe i klubbens historia att vi nu kan etablerar ett partnerskap och en fotbollsakademi i Sverige.
Dessutom finnas det en stor kapacitet i Halmstad för att erbjuda träning och matchspel på Halmstad Arena.


Hur engagerade kommer ni att vara i Villarreal Halland?
- Det kommer att bli regelbundna besök av tränare från Villarreal CF, först med Alejandro Márquez (med erfarenhet av akademiträning i 3 länder) och Jano Sanahuja (med över 17 års erfarenhet i Villarreals produktiva akademi) på det första lägret, som kommer att vara där för den officiella lanseringen av akademin.


Vad är avsikten med att starta en fotbollsakademi i Sverige?
- Vi ingår ett långvarigt engagemang med Villarreal Halland och kommer att använda vår tekniska kunskap och metodik för att skapa nya upplevelser och god utveckling för akademins spelare.
Villarreals vision är alltid långsiktiga projekt och Sverige har visat att de har många fotbollstalanger. Vi har redan en svensk spelare i vår akademi som var en del av den enorma framgång vi hade med vårt U19-lag förra året.Är det möjligt för fotbollsspelare att få komma till Villarreal?
- Som med alla våra akademier runt om i världen kommer det att finnas möjligheter för både dam- och herrspelare att åka till Spanien och träna med lag från vår akademi.
De två Villarreal CF-tränarna på plats på det första lägret kommer att välja ut två spelare som får den möjligheten och vi ser verkligen fram emot att välkomna dem till Spanien framöver.Hur ser ni på framtiden med Villarreal Halland?
- Vår gemensamma ambition tillsammans med Villarreal Halland är att erbjuda träning året runt och vid minst två tillfällen per år göra fokuserade träningsläger i både Sverige och Spanien.
Vid dessa tillfällen väljer vi ut ytterligare fyra spelare som får en inbjudan att komma till Spanien och träna med oss på plats.